DESTINACIJA: GORSKI KOTAR

Gorski kotar, zeleno srce Hrvatske i raj za ljubitelje prirode i aktivnog odmora!

Smješten između planinskih masiva i netaknute šume, Gorski kotar oduševljava svojom divljom ljepotom, čistim zrakom i izvanrednim mogućnostima za istraživanje prirode.

Ova regija je poznata po svojim planinskim vrhovima, slikovitim jezerima, brzim rijekama i bujnim šumama koje nude neograničene mogućnosti za avanture na otvorenom. Šetnje kroz guste šume, vožnje biciklom kroz planinske staze i pješačenje do skrivenih vodopada samo su neke od aktivnosti koje možete uživati u Gorskom kotaru.

Jedna od predivnih prirodnih ljepota ovog područja je Nacionalni park Risnjak, dom rijetkih životinjskih vrsta poput risa i medvjeda, te prekrasnih planinskih vrhova koji pružaju spektakularne panoramske poglede. Posjetitelji mogu istražiti brojne staze za pješačenje i planinarenje koje vode do najljepših dijelova parka, te se diviti bogatoj flori i fauni koja obitava u ovom jedinstvenom ekosustavu.

Osim toga, Gorski kotar nudi i razne mogućnosti za aktivnosti na vodi, poput raftinga, kanjoninga i ribolova na brzim rijekama poput Kupe i Dobre. Ovdje možete osjetiti uzbuđenje adrenalinskih sportova i istražiti skrivene kutke prirode koji čine ovu regiju tako posebnom.

Za svakoga ponešto, volite li više osamu, netaknutu prirodu, hedonizam ili ste pak fan rekreativnih aktivnosti, želite se okušati u nekom novom sportu… odaberite za sebe najbolje…